Izrada web sajta na WordPress platformi

Izrada web sajta na WordPress platformi

WordPress je nastao 2003. godine i vrlo brzo postao najpopularnija bloging platforma na tržštu. U poslednjih nekoliko godina WordPress takođe postaje i najpopularnija platforma za upravljanje sadržajem web prezentacije (CMS – Content Management System).

Izrada web sajta na WordPress platformi prestavlja dobru odluku, a u nastavku teksta videćete zašto je toliko popularan i koje su prednosti izrade web sajta na ovoj platformi:

Lako se koristi

WordPress je veoma lak za korišćenje i ima intuitivan korisnički interfejs. Kreiranje novih stranica, blog postova, fotografija i sl. je brzo i jednostavno. Ovo je glavni razlog zašto je vreme koje se troši na formatiranje teksta i fotografija drastično redukovano. 

Upravljajte web sajtom sa bilo kojeg uređaja

WordPress je internet bazirana aplikacija, što znači da možete da se prijavite sa bilo kojeg uređaja (računara, tableta, pametnog telefona), koji ima pristup Internetu, i da upravljate sadržajem svoje Internet prezentacije. U novije vreme postoje i aplikacije za mobilne Android i iPhone uređaje.

Nije potrebno poznavanje HTML kodiranja i nije potreban FTP Software

Zvuči nerazumljivo?

Ne brinite, WordPress je sveobuhvatni sistem koji ne zahteva korišćenje dodatnih softvera (kao što su Dreamweaver, Frontpage itd). Možete krerirati nove stranice, postove, formatirati tekst, postavljati i modifikovati fotografije, postavljati dokumente i video fajlove, galerije fotografija i to sve bez dodatnih HTML i FTP softvera.

Optimizacija za pretraživače – SEO (Search Engine Optimization)

Kod iza WordPress-a je čist i jednostavan i omogućava Internet pretraživačima lako čitanje i indeksiranje sadržaja vašeg web sajta. Kao dodatak, svaka stranica, post ili fotografija mogu imati svoje “meta tag” ključne reči, opise i naslove i biti optimizovane za specifične ključne reči, omogućavajući vrlo preciznu optimizaciju sadržaja za web pretraživače.

Vi imate kontrolu nad vašim web sajtom

Nema više čekanja na programera ili web dizajnera da bi izvršili ažuriranje sadržaja vašeg web sajta. Sa WordPress-om vi imate potpunu kontrolu nad skoro svim aspektima vašeg web sajta i vrlo lako možete vršiti izmene koje su vam potrebne.

Dizajn sajta je izmenjiv po potrebi

WordPress predstavlja “engine” vašeg web sajta. Izgled i korisnički doživljaj sajta mogu biti do 100% izmenjeni, kako bi na pravi način predstavili vaš brend i pružili jedinstveno korisničko iskustvo vašim posetiocima.

Blog je već ugrađen i spreman za pokretanje

WordPress je originalno kreiran kao bloging platforma, što znači da su sve bloging mogućnosti spremne za integraciju u vaš web sajt.

Podešavanjima RSS-a, e-mail pretplata na blog, mogućnosti komentarisanja postova, automatski prikaz najnovijih postova na željenim stranicama web sajta i dr. veoma se lako upravlja, a sa druge čine vaš sajt više interaktivnim i dinamičnim.

Jednostavno proširenje funkcionalnosti web sajta

Želite da dodate kalendar, foto galeriju, Facebook Fan Box ili nešto slično? WordPress ovo čini mogućim kroz sistem plugin-ova od kojih je većina besplatno ili se prodaju po vrlo pristupačnim cenama.

Vaš sajt može da raste kako raste vaš posao

Izrada web sajta na WordPress platformi ima brojne prednosti, a jedna od osnovnih je da je sajt kreiran na ovoj platformi vrlo skalabilan, što u praksi znači da možete da imate na stotine ili hiljade stranica i postova, a da pri tom performanse vašeg sajta ne budu ugrožene. Takođe, vrlo lako u vaš WordPress web sajt možete integrisati online prodavnicu.

Višekorisnički web sajt

Kao administrator WordPress sajta možete da kreirate neograničen broj korisnika i da ih pridružite unapred definisanim korisničkim grupama, koje određuju mogućnosti i nivoe pristupa za svakog pojedinačnog korisnika.

Da li vam sada izrada web sajta na wordpress platformi zvuči zanimljivo?!

Online prisustvo je od izuzetne važnosti. Web sajt može da bude centar vašeg poslovanja – mesto gde kupci mogu da dobiju jasnu sliku o vama,  vašoj kompaniji i poslovanju. Cilj je privući njihovu pažnju i steći poverenje.

Internet je mesto za biznis, složićete se sa nama.

Share this post