WordPress teme 2016.

Najpopularnije WordPress teme u 2016.

Obzirom da se bliži kraj godine, obično sednemo da rezimiramo celokupnu godinu po pitanju stvari koje su obeležile taj period. Složićete se da je pravi trenutak za to!

Odlučili smo da se na našem blogu osvrnemo na neke segmente onoga što se nama čini zanimljivim i relaventnim u ovoj sferi poslovanja. Za početak, osvrnućemo se na neke od najpopularnijih WordPress (responsive) tema u ovoj godini, besplatnih, naravno.

Ove koje vam predstavljamo pružaju mogućnost stvaranja prelepih web sajtova, bilo da se radi o personalnom blogu, magazinu, poslovnom sajtu i dr.

Trendovi koji dominiraju su i dalje responsiv dizajn, minimalistički pristup, sa fokusom na dobar prikaz sadržaja.

Predstavljamo vam 10 najpopularnijih i dobro kodiranih WordPress tema za 2016. godinu, po mišljenju nekoliko vodećih Theme Developer-a.

Samo da napomenemo da smo ovih 10 tema sortirali po čisto abecednom redu, jer je teško napraviti bilo kakvu top listu, obzirom da je svaka od njih jedinstvena na svoj način, a vi odaberite onu koja vam se naviše dopada:


1. ACCELERATE

Ova WordPress tema je dizajnirana tako da i pored svoje jednostavnosti, ostavlja jak utisak na vaše posetioce.


Accelerate je višenamenska tema, veoma jednostavna za korišćenje i kreiranje web sajtova. Dajte joj šansu, jer će te ovim modernim i profesionalnim dizajnom privuću veliki broj posetilaca, sigurni smo u to! 

Pogledajte: Learn more, Download


2. ACCESSPRESS PARALLAX

AccessPress Parallax je primer besplatne WordPress teme sa izuzetno lepim dizajnom. Ovo je sigurno jedna od najlepših Parallax tema, sa bogatim funkcijama poput responsive dizajna, napredne panel i post opcije, slajdera, itegrisane Google mape, SEO frandly, Poziva na akciju i još dosta toga.


Nešto više o samoj temi: AccessPress Parallax

3. ACTIVELLO

Activello je, novim dizajnerskim žargonom rečeno, moderna i “čista” tema (Clean design). Developeri su pri izradi ove zanimljive teme koristili najnovije razvojne tehnologije, koje omogućavaju korisnicima da kreiraju razne vrste sajtova, od jednostavnih primera i blog stranica, do kompleksnih dinamičnih biznis sajtova.


Saznajte više: Activello

4. COLOR MAG

ColorMag je savršeno prilagodljiva WordPress tema, u stilu magazina. Ovo je takođe „čista“ i moderna tema, pogodna za blogove, poput online časopisa, ali i za druge vrste sajtova, koji se bave objavljivanjem vesti ili članaka.

Ako ste u potrazi za besplatnom, responsive, WordPress magazin temom, onda je vašoj potrazi došao kraj. Ovo je prva WordPress tema, u ovom stilu, koju su kreirali developeri ThemeGrill-a.


Pogodna je za vesti, novine, magazin, publikovanje, biznis i druge vrste web sajtova, što je čini izuzetno zanimljivom. Ukoliko ste ljubitelj živopisnih sajtova, onda će vam ova tema biti posebno zanimljiva, jer vam daje  mogućnost da svaku kategoriju na sajtu predstavite  bojom koja se vama čini najprikladnijom.

Pogledajte: Learn more/Download


5. E-STORE

E-store je  izuzetno lepa i  jedinstvena WooCommerce tema, koju nam je predstavio Colorlib u ovoj 2016. godini. Ova besplatna tema dobila je odlične ocene korisnika. Namenjena je za kreiranje bloga, magazine, al pre svega, web prodavnica.

Svet se menja, pa tako i svet web-a, pa ne čudi što su online prodavnice danas postale veoma važan segment  poslovanja.


Kada su u pitanju Internet prodavnice, važno je da izrada web sajta ne bude previše komplikovana i da svaki svoj proizvod možete predstaviti na adekvatan način. To podrazumeva, pre svega, listu proizvoda, kategorije, izdvojene najprodavanije proizvode i još mnogo dodatnih sekcija koje lako možete premeštati (gore-dole), gde god poželite na vašem sajtu, a koje će vam omogućiti brzo i lako kreiranje same Internet prodavnice.

Upravo su to glavne karakteristike ove eStore teme – eStore theme.


6. FLASH

U ovom poslu uvek će biti poteškoća, grešaka i napornog rada, jer granica nema. Ipak kažu, trud se isplati.

Flash tema upravo to i pokazuje. Ona je proizvod posvećenih developera u ThemeGrill-u, koji su na ovoj temi radili zaista dugo. Rezultat je tu, dostupan svima. Lepo podešen dizajn i funkcije bez mana su zaista fenomenalne i nude vam besplatno!


Ako nam ne verujete, uverite se sami: Learn more/ Download


7. SYDNEY

Ovo je jedna od najpopularnijih biznis tema (barem prema broju preuzimanja i aktivnih instalacija). Poput Zerif Lite-a, bazirana je na Live WordPress kastimajzeru (custimizer).


Proučite je malo i sigurni smo da će vam se svideti. U samoj kastimizaciji teme imate brojne mogućnosti za brzo i lako kreiranje sajta (laka izmena slika, podešavanja bloga, Google fontovi, mogućnost dodavanja slajdera umesto statične naslovne fotografije, paralaks efekat i još mnogo toga).

Predivna kreacija i jedna od najpopularnijih tema u ovoj godini na zvaničnoj WP listi.

Pogledajte: Learn more/Download


8. SPACIOUS

Spacious je besplatna tema sa odličnim ocenama korisnika. Namenjena je za portfolio, blog, ali i za kompanijske web sajtove.


Tema dolazi sa više od 11 sjajnih vidžeta (dodaci koji članku, strani i celom blogu daju nove dimenzije povezivanja i interakcije sa širom okolinom), koje možete smestiti gde god poželite na svom sajtu. Imate mogućnost da dodajete i kastimizujete sekcije kao što su: O nama, Zaglavlja, Naš tim, Poziv na akciju, Portfolio, Slajder itd.

Ova tema je jednom prilikom “skinuta” 900 puta u toku samo jednog dana, što je dovoljan razlog da je uvrstimo u ovaj članak.

Pogledajte: Learn more/Download


9. SPARKLING

Minimalistička Sparkling tema, razvijena i optimizovana za sve uređaje. Ovo je višenamenska tema pogodna za stvaranje raznovrsnih web sajtova kao što su: putovanja, biznis, portfolio, galerije, personalni sajtovi i dr.


Ovde bi samo istakli raznovrsne opcije za dodatnu kastimizaciju teme, veoma elegantan i tzv “Flat” dizajn, neograničen izbor boja, kao i to da je sama tema višejezična i  spremna za prevođenje.

Pogledajte: DEMO


10. ZERIF LITE

Zerif Lite je glavni proizvod firme ThemeIsle. Ovo je moderna One page WordPress tema pogodna za web agencije, digitalne studije, kompanije, prikaz proizvoda i poslovni portfolio. Ima podršku za mnoge popularne WordPress plugine-ove kao što su WooCommerce i WPML. Tema će na svakom vašem uređaju izgledati predivno!


Zerif Lite je u potpunosti bazirana na Live WordPress kastimajzeru, koji vam omogućuje tzv. Live preview svih modifikacija na vašem sajtu.

Jednostavna za korišćenje i kreiranje web sajtova i s razlogom je uvrštena na listu najpopularnijih tema za ovu godinu.

Pogledajte: Learn more/Download


Share this post