Izrada Internet prodavnice na WooCommerce platformi

Izrada Internet prodavnice na WooCommerce platformi

WooCommerce je besplatan WordPress plugin, kreiran je 2011. godine kao alat koji vam omogućava da vrlo lako prodajete proizvode i usluge preko Interneta, trenutno ga koristi veliki broj e-commerce sajtova širom sveta. Izrada Internet prodavnice na WooCommerce platformi predstavlja prirodnu nadogradnju vašeg WordPress sajta i ukoliko razmišljate da pokrenete online prodaju, WooCommerce je definitivno odličan izbor. Nekoliko vrlo značajnih prednosti WooCommerce-a:

WooCommerce je besplatan

Jedan od najvećih benefita WooCommerce-a je to da je potpuno besplatan. Ova platforma će online prodaju učitini vrlo jednostavnom, a neće vas koštati ni dinar. Sve što je potrebno je da se WooCommerce preuzme i instalira na postojećem WordPress sajtu.

Prepoznatljiv interfejs

WordPress danas pokreće milione sajtova i ukoliko već nemate sajt na ovoj platformi, sigurno ste se negde sreli sa WordPress-om. Pošto je WooCommerce WordPress plugin, korisnici se vrlo lako snalaze u njemu, jer je u potpunosti integrisan u WordPress. Izrada Internet prodavnice na WooCommerce platformi u praksi znači da će te uštedeti mnogo vremena prilikom kreiranja sopstvene online prodaje.

Profesionalni izgled

WooCommerce jeste besplatan, ali to ne znači da nema profesionalni izgled!

Ova platforma uključuje detaljno praćenje porudžbina i alate koji vašim kupcima omogućavaju uvid u istoriju poručivanja, kao i trenutno obaveštavanje o promenama statusa tekućih porudžbina. Takođe u sebi sadrži i razna podešavanja, kao i opcije za isporuku, načine plaćanja i podešavanje poreskih stopa. Kad kupci vide nivo organizovanosti vaše Internet prodavnice, kad se shvate koliko je lako pregledati i poručiti proizvode, biće impresionirani.

Veoma je siguran

Velika stvar u vezi WooCommerce platforme je da se redovno ažurira, tako da ne morate da brinete o sigurnosti vaše internet prodavnice, ovo takođe znači da će uvek biti kompatibilan sa novim verzijama WordPress-a.

Tvorci WooCommerce-a sarađuju sa vodećim ekspertima na polju web bezbednosti kako bi konstantno pratili ranjivost koda i isporučivali nove verzije i ispravke brže nego ikad. Sa vrlo naprednim „jedan klik sistemom ažuriranja“ (eng. One Click Update System), dobijate ispravke i sigurnosna ažuriranja vrlo brzo i jednostavno.

Jednostavni analitički alati

Ukoliko želite da pratite prodaju preko vašeg e-commerce sajta, vrlo je važno da imate analitičke alate koji vam to omogućavaju. Analitike, ponekad mogu biti vrlo komplikovane, pogotovo za ljude koji su tek startovali sa svojim e-commerce biznisom.

Sjajna stvar u vezi WooCommerce platforme je što čini analiku super jednostavnom, izveštaji kao što je prodaja u periodu, statistike kupaca, ukupna prodaja ili prosečna vrednost poružbine predstavljeni su u grafičkom obliku, tako da ćete biti u mogućnosti da vidite kako vaša Internet prodavnica napreduje iz dana u dan bez ulaganja velikog napora. Pored ovoga u vašu prodavnicu možete integrisati i neko od modernih analitičkih rešenja kao što je Google Analytics.

Fleksibilnost

Još jedna vrlo važna stavka kad je u pitanju izrada internet prodavnice na WooCommerce platformi je fleksibilnost ove platforme. Na primer, proizvodi mogu  biti kategorizovani, cene mogu biti promenjene u bilo koje doba dana, preko WooCommerce-a mogu biti prodavane usluge, fizički, virtualni i proizvodi koji se preuzimaju u digitalnom obliku. Pored ovoga WooCommerce nudi razne oblike plaćanja, pa i u Srbiji najpopularniji – plaćanje prilikom preuzimanja.

U vizuelnom smislu, elementi mogu da menjaju lokaciju u okviru stranice, mogu da se koriste razni templejti, kao i različito dizajnirane stranice za određene proizvode ili člitave kategorije proizvoda.

Veliki broj opcija za prilagođavanje

Jedan od najvažnijh aspekata WooCommerce-a su opcije za prilagođavanje. Ovo znači da vaša Internet prodavnica ne mora da izgleda kao „sve ostale web prodavnice“. Trenutno, WooCommerce ima nekoliko desetina tema od kojih sigurno možete da izaberete jednu koja vam se sviđa, nakon izbora teme, možete da eksperimentišete sa bojama i stilovima i dodatno prilagodite temu svojim potrebama, a kada vam jednom izabrana tema dosadi, možete je vrlo lako promeniti.

Pomaže vam da bolje odradite „Content Marketing“

Content Marketing predstavlja novi koncept marketinga, koji u zadnje vreme postaje naročito popularan, gde se putem relevantnog sadržaja na web sajtu promovišu proizvodi, usluge, brendovi, lokacije, ličnosti, ideje i dr. Sa „boljim“ sadržajem lako možete ciljati ključne reči i tako se bolje kotirati na Google pretrazi. Takođe možete edukovati vašu ciljnu grupu kupaca u vezi proizvoda i usluga koje nudite i taj način rešavati probleme i nedoumice.

Kada pričamo o sadržaju koji prezentujete potencijalnim kupcima na web sajtu, WordPress je difinitivno lider na ovom polju, integracija WordPress-a i WooCommerce-a čine nepobedivu strategiju koja vam daje najbolje od oba sveta.

Izrada Internet prodavnice na WooCommerce platformi – šta nudimo?

Ad Hoc Software – Izrada Internet prodavnice na WooCommerce platformi – u osnovnoj ponudi od uključuje:

  • Osnovnu obuka za upravljanje prodavnicom: kreiranje kategorija, proizvoda i usluga, modifikovanje e-mail poruka prilikom promene statusa porudžbina, razna podešavanja,

  • Pomoć u korišćenju i otklanjanje problema u funkcionisanju Internet prodavnice (korisnička podrška u toku radnog vremena).

Preduslov je ugovor o održavanju koji se sklapa u minimalnom trajanju od jedne godine.

Ukoliko želite Internet prodavnicu bez ugovora o održavanju to je predmet ponude na bazi vaših zahteva i ne uključuje gore navedene stavke.

Specifični zahtevi koje nije moguće zadovoljiti standarnim instalacija WordPress-a, odnosno WooCommerce-a, a zahtevaju dodatno programiranje, predstavljaju predmet nove ponude za izradu Internet prodavnice, a takođe mogu da utiču i na uvećanje mesečne obaveze po ugovoru o održavanju.

Share this post